Banenyt oktober

Oprettet d. 2. november 2020

Banenyt oktober 2020.

Efteråret er godt i gang og dagene bliver kortere. I løbet af oktober har der været flere dage med let morgenfrost og banelukning. Det er nu vigtigt at følge med i vejrudviklingen dagligt og især følge med på golfklubbens hjemmeside, hvis I vil spille golf tidlig morgen og formiddag. Husk at tidlige tider slettes i tilfælde af frost, og I skal bestille en ny tid, når banen åbner igen.

Efteråret er også regn og rusk, med våde og jordede fairways. Det betyder, at der nu er lukket for brug af buggy og anden form for persontransport. Især i år har der ind til videre været ekstra meget jord og ormeskud på fairway og forgreen. Den store ormeaktivitet er god for jorden og strukturen i den øverste del af vækstlaget, men giver udfordringer med jord på hjul og sko. I må lægge op på fairway, hvilket er med til at skåne banen for unødigt slid. Som golfspiller er det vigtigt at passe ekstra godt på banen nu, hvor væksten i græsset er stoppet for i år. Jeg vil gerne opfordre alle til bruge bærebag. Det er let at færdes på banen, I skal ikke vaske vogn efter runden, og I er med til at skåne banen.

Jeg ved godt, at der er mange, der ikke kan bære et fuldt sæt golfkøller. Når hjulene på bagvognen bliver mudrede, og I ønsker at rense dem af, så gør det venligst i rough og semirough. Der er rigtig mange jordklatter på fairway, som vi efterfølgende bruger tid på at samle op. Disse jordklatter, som også indeholder sten, ødelægger klippecylinderne og slider knivene unødigt meget.  Det er også meningen, at I skal bruge grusstierne i det omfang, det er muligt. I skal altså ikke gå ved siden af stierne, bare fordi det giver jer rene sko.

I den kommende uge ser vejrudsigten mere tør ud end de foregående uger. Hvis det holder stik, forbliver banen åben i fuld længde. Greenkeeperne vurderer dagligt, om banen kan holde til den høje belastning med mange spillere og brugen af vogne. Forhåbentlig kan det hele redes igen til foråret, med en øget pleje og gødning på de belastede områder.

I baneudvalget drøfter vi mange planer og opgaver. Der er b.la. planer om endnu mere dræning og topdress af fairway samt områder omkring greens og stier. Disse opgaver skal indarbejdes i de kommende års budgetter, så vi kan sikre medlemmernes ønske om brug af vogne og buggys. Det er dog vigtigt, at banen først tilføres forbedringer i form af dræning, inden der lukkes flere køretøjer ud på banen. Vi arbejder også på at sikre, at der er vand i vores søer og vådområder. Her er vi i gang med at søge om tilladelse til at uddybe og tætne de eksisterende vådområder. De er en lang proces, som skal godkendes af kommunen. Vi arbejder med vådområder, der er §3 søer. I disse områder er det er mange regler som skal overholdes og der skal søges om særlige tilladelser, når der skal ændres eller graves her.

Venlig hilsen

Jan Ebdrup