Banenyt marts

Oprettet d. 15. marts 2023

Så er det forår, hvis vi ser i kalenderen. Solen skinner, og det kan være lunt, hvis man finder lidt læ. Vi er allerede i gang med forberedelserne og forventer, at greens kan åbne for spil inden udgangen af marts måned. Det er desværre meget koldt om natten, og jorden når ikke at tø op, når temperaturen ikke når over 3-4 grader. Det er muligt at banen åbner lidt i forskellige tempi. Det betyder, at greens åbnes for spil efter kl. 10.00, når evt. frost er væk. Måske spiller vi fra teesteder, men det er også muligt, at vi spiller fra vinter tee de første par uger, indtil der er lidt vækst i græsset. Der vil således ikke være mulighed for regulering, men det minder om rigtig golf. Jeg skriver selvfølgelig på hjemmesiden, når vi er tæt på åbning og her beskrives også helt præcist, hvilke muligheder der vil være.

I sidste uge luftede vi greens. Uge 10 har været meget vinterlig, men vi forventer bedre arbejdsvejr i uge 11, og her vil vi topdresse, efterså og rulle greens. Når dette arbejde er klar, ser vi på vejrudsigten og gætter på en snarlig åbning af banen. Senere vil vi også tillade brug af vogne og kørsel med biler/buggies. Det er vigtigt, at der er sikker vækst i græsset, før jeg kan give grønt lys for kørsel.

De kommende uger vil gå med banepleje.  Her vil vi lufte teesteder, topdresse og skære bunkerkanter. Samtidig fortsætter vi med at flytte sprinkler omkring greens, et arbejde vi ikke blev færdige med i det sene efterår. Når sprinklerne er sat rigtig, gennemgår vi vandingsanlægget og sikrer, at det virker perfekt, så vi er klar til at vande.

På drivingrangen er vi allerede begyndt at samle og vaske bolde. Det er dog ikke en fast opgave, da vi kun samler, når vejret er tørt og uden frost. Arbejdet med at færdiggøre boldgraven, der hvor boldene tippes af når de er samlet med maskinen, fortsætter fra uge 11. Herefter kommer tømrerne og bygger et hus i samme stil som udslagshuset. Når disse entrepriser er klar, samles boldvaskeren og slangesystemet, der skal levere bolde til de tre nye boldkasser, der opsættes på drivingrange området. Hele opgaven forventes færdig til maj 2023.