Seneste nyheder
-
Banerne er åbne - sommersæsonen er i gang
14-03-2025 - Sekretariat Greenkeeper
-
Hedemændenes informationsmøde 2025
12-03-2025 - Hedemænd
-
Regionsgolf: Nyt om trupper og modstandere er på trapperne
11-02-2025 - Sekretariat Regionshold
-
Hillerød med i SGO-ordningen
19-12-2024 - Sekretariat
-
Forskel på priser i booking apps
21-11-2024 - Sekretariat
Referat fra baneorienteringsmødet 25. februar 2025
Oprettet d. 26. februar 2025
Baneudvalget har inviteret til møde i Byrådssalen på Høje Taastrup rådhus hvor baneudvalgsformand Mikael Horup bød velkommen. Dernæst fulgte en kort banestatus fra chefgreenkeeper Jan Ebdrup med præsentation staben og meddelelse om, at forberedelserne til den nye sæson er i fuld gang og at man håber at kunne åbne sommerbaner snart.
Næste punkt var nye projekter og her benyttede baneudvalgsmedlem Lasse Løvgren anledningen til at kortlægge den lange historik siden arbejdet om at lave flere water hazards på banen (i dag strafområder) blev igangsat i 2015 inden han leverede nyheden om, at hul 11 får en sø. Arbejdet starter i efteråret (sent september med forbehold) og der vil i uger hvor arbejdet er på sit højeste blive lavet et nyt teested på den anden side af den nuværende grøft, som vil blive sløjfet. Til gengæld vil søen blive trukket længere ind på banen mod venstre, så hazarden er i spil fra tee. Der er masser i tegninger og billeddokumentation på arbejdet i vedhæftede pdf.
Så er der også på årets budget fundet økonomi til topdressing af udvalgte fairways. Dette gøres for over år at skabe et stærkere vækstlag for græsset på banen og så skal banen på sigt klippes af robotklippere. Der har været to fabrikater på prøve og de klipper på gunstigste tidspunkter og oftere, så græsset bliver tættere og tilmed får banepersonalet frisat ressourcer til at gøre banen bedre på andre niveauer. Der skal findes økonomi længere nede ad vejen til ret dyre robotklipperne, men det vi kan gøre allerede i år, er at få lagt hovedledningen i jorden til de cirka 8 ladestationer der skal være på banen til klipperne.
Så gav Mikael Horup en introduktion til både det nye handicapsystem WHS som indføres lige om lidt, nemlig 1. marts – samt at vi, når sommerbanen er klar til spil, starter fra det nuværende hul 10 i lige uger (10 er et lige tal) og fra det nuværende hul 1 i ulige uger (1 er et ulige tal). Med alternerende starthuller, slides banen lige meget på både for og bag ni, så banepersonalet bedre kan planlægge projekter på de enkelte huller. Tit laves det lidt mere tidskrævende arbejde om morgenen inden der spilles på banen og der har Jan og staben ret hurtigt skulle flytte sig fra de første huller før der kom bolde susende. Nu kan man hver anden uge få lidt ekstra tid på for ni. Oldtimere i salen bemærkede, at der er mere terræn på det nuværende bag ni og om man derfor kunne finde en løsning der gjorde, at dem som nu blot spiller for ni, også fremadrettet blot kan starte på den – også i lige uger. Baneudvalget tager forespørgslen med på næste udvalgsmøde for at se om der kan laves en løsning.
Men for at summere op på de nye ’teknikaliteter’ omkring sløjfer så vil WHS for langt de fleste ikke føles som en forskel og at man altså skifter starthul fra uge til uge. Så spiller man 18 huller – og det gør langt de fleste – så er det stadig tilfældet, men hver anden uge starter man bare fra hhv. hul 1 og hul 10. Scorekortet og skilte ved stien mod første tee, vil også indikere hvor man skal starte når man har tjekket ind. Og så sluttede Mikael Horup med at bemærke, at der findes en tænketank som er i gang med at finde på initiativer der kan mindske ventetid på banen og det første er implementeret fra morgenstunden i dag den 26. februar; nemlig start med 10 minutters interval i stedet for 7,8 minutter.
Lars Hausted beretter om golfappen GLFR, som er danskproduceret og Hedeland Golfklubs officielle score- og bane-app. Klubben anbefaler brugen af GLFR til runder spillet af medlemmer af flere årsager; det er den app der mest præcis anviser afstande, der vil som noget nyt i GLFR også være dagens pinplacering og sidst og vigtigst; hvis vi kan øge antallet af runder der spilles i GLFR appen fra de nuværende ca. 3.000 per sæson til det dobbelte eller flere, så bliver GLFR et sted, hvor det bliver interessant for sponsorer at blive set. Under Lasse Løvgrens indlæg, blev det understreget, at banen så vidt muligt skal stå rent og naturligt uden for mange skilte så derfor, og fordi det er dyrt og besværligt at udskifte sponsorlogoer og -navne fysisk på flag, skilte, kopkanter mv er det vigtigt for klubben at afsøge muligheder for at få sponsorer over på virtuelle/digitale platforme – så vidt det er muligt. For potentielle sponsorer eller almindeligt interesserede sluttede Lars Hausted med at henvise til det nye sponsormateriale på klubbens hjemmeside. Det finder du her
Der var enkelte spørgsmål fra salen undervejs og til sidst.
SP: Er der udsigt til udbedring af drænrender? Svaret var, at tiden arbejder rigtig godt for os og at de på sigt vil være usynlige – samt at vi netop pga. drænrender har frit drop ved dem i vores lokalregler.
SP: Er der plan for flere teesteder? Der ligger en plan og det er stadig et ønske at kunne bringe flere teesteder, men det er relativt dyrt, da det skal fremføres vand og laves sprinklersystem på en teeboks. Men idéen findes stadig.
SP: Noget nyt om vandingsanlægget? Mikael Horup fortæller, at der så sent som i sidste uge var møder med fagfolk der kan projektere og at det er i den fase man er i. At man skal have set på problemfelter, omfang og totaløkonomi først – inden projektet kan skæres op i de rigtige portioner - budget og investeringsmæssigt. Det er skred i tingene og der vil løbende blive orienteret, men der er ikke udsigt til et nyt vandingssystem lige om hjørnet.
SP: Arbejdes der stadig på trappen på hul 14? Det gør der. Den er stadig ikke som ønsket og den er stadig jævnligt oppe og vende på baneudvalgsmøder.
SP: Hvad fortæller prøverne af de boringer der er foretaget? Svaret var, at der særligt testes for PFAS og gasser, men at der ikke er fundet noget i de øverste jordlag.
SP: Et forslag fra salen om, at finde områder på Maglehøj-banen hvor der kunne stilles hvide (out of bounds) og røde (hazard) pæle op, således at prøvemedlemmer og nye golfspillere fik et indblik i regler i en mini-udgave og at man derved var bedre rustet og bedre i stand til hurtigt at reagere når man befandt sig i disse situationer når man overgår til den store bane. Dette gode forslag vil der blive arbejdet videre med, ligesom forslaget om en udbygning af mentor-ordningen også er noteret med interesse.
Med venlig hilsen
Baneudvalget