Banenyt november - december 2019.

Oprettet d. 27. november 2019

Nu går vi ind i vintermånederne. Det betyder ikke, at der ikke kan spilles golf, men at det nu er tid til at spille til vintergreens. Vi har i år brugt ekstra arbejdstid på at forberede områderne med vintergreens. Nogle af områderne er rigtig fine, og kvaliteten er tilfredsstillende for årstiden. Der er dog stadig plads til forbedringer, og vi vil arbejde videre med eftersåning eller evt. at finde et bedre egnet område, hvor græsset får de bedste vækstbetingelser. Således håber jeg, at vinterbanen har en god kvalitet i de kommende sæsoner.

 

Fra fredag den 29. november 2019 spiller vi 15 huller til vinterbane.


Der vil være vognforbud, hvor I der har en tilladelse, må bruge en let vogn med brede hjul og et halvt golfsæt. I skal bruge måtte på hele banen. Der kan være særlige regler for jer, der spiller vinterturnering.

 

Vinterens arbejde
I denne vinter vil vi arbejde med beskæring og udtynding af beplantningen på banen. Stierne skal vedligeholdes løbende, og vi fortsætter med at skifte plastarmeringen ud med grus eller græs. Vores maskinpark skal til service og cylinderne slibes, så de er klar til sæson 2020. Rickey er stoppet med kort varsel, da han har fået et arbejde, der passede bedre med hensyn til arbejdstider. Vi er således ude efter nye dygtige medarbejdere til greenkeeperafdelingen.

 

Efter bunkerrenoveringen
Vejret var især godt i de første uger, og entreprenøren nåede mere end forventet. Det medførte, at der nogle dage blev arbejdet på mere end 2 huller samme dag. I de første 6 uger var der 2 gravemaskiner i gang, og målet var at nå langt, inden vejret blev ustadigt og regnfuldt. Ja, regnen kom, og det endte med at blive det mest regnfulde efterår, der er registreret. Set i det lys er opgaven løst godt. Det gik bestemt Ikke altid efter planen, men opgaverne blev løst løbende ved at vi hjalp hinanden, klubben, arkitekten og entreprenøren. Det ser meget spændende ud, græstørven er ved at slå rødder, og de områder, der er tilsået, er alle spiret og ser ud til at komme godt ind i vintermånederne. Alle de nye områder og bunkers er drænet til de eksisterende dræn. Således er der skiftet drænslanger, hvor det var nødvendigt, og at vi nu står med renoverede områder og nye bunkers, der dræner godt. Sandet er lagt ud og vil sætte sig, så det er er klar til den kommende sæson. Vi er forventningsfulde og glæder os til at udføre den sidste finish, så banen er klar til klubbens 40 års jubilæum i 2020.

 

Den kommende sæson
Det bliver en travl sæson vi kommer til. Jeg forventer, at de fleste nye områder og bunkers kan være i spil omkring 1. juni. I juni har vi fået tildelt DM i hulspil, og banen skal selvfølgelig også se godt ud i de dage, hvor turneringen afvikles. Der er meget arbejde med at få de nye græstørv til at være jævne. Der skal gødes og topdresses med meget sand med specielle maskiner, som er lette og kan køre på de i starten sarte områder. Når vi har valgt at bruge græstørv omkring bunkers og i de nye greensomgivelser, er det for at sikre en hurtig etablering, så I snart kan spille golf igen. Ulempen ved græstørv er, at der hurtigt kommer et lag filt i græsset. Det er de døde rødder, der kommer, når tørven skæres og flyttes. Da det regnede meget under arbejdet med tørvelægningen, druknede og rådnede en del af tørven. Vi har løbende skifte de værst ødelagte tørv. Det er dog forventeligt, at der skal propprikkes en del i de kommende sæsoner, for at skifte denne døde tørv ud og derved sikre et sundt græstæppe.

De kommende måneder følger vi udviklingen i vejret. Hvis det milde vejr fortsætter vil vi begynde at klippe nogle områder med en rotorklipper. Det gør vi for at holde græsset tætklippet og sikre at vi kan komme tidligere i gang med at topdresse de nye tørv i det tidlige forår 2020.


Hermed ønsker jeg alle i klubben en behagelig og hyggelig vinter og glæder mig til vi ses igen i sæson 2020.

Jan Ebdrup
Chefgreenkeeper