Banenyt marts

Oprettet d. 17. marts 2019

Banenyt marts 2019

Februar var ikke bare mild og tør, men måneden gav også håb om, at vi kunne begynde at spille golf meget tidligere på sæsonen, end vi plejer. Vi er godt i gang med at forberede banen til åbning og har luftet greens og topdresset. Jeg havde egentlig håbet på, at vi kunne spille golf allerede i uge 10, men et konstant regnvejr, der fortsatte ind i uge 11, har sat en effektiv stopper for den drøm. Vi må vente lidt endnu, men jeg håber, at vi kommer hurtigt i gang, når banen er tør igen. Jeg forventer, at banen vil åbne, når vi har tørvejr i en uge. I første omgang åbnes der for spil fra tee til green, med måtte og bærebag. Når banen kan klare sliddet fra vogne, ophæves forbuddet hurtigt. Jeg bruger en del tid på at vænne mig til den nye vejrudsigt på DMI. I den gamle udgave havde jeg et fint og rimeligt sikkert overblik over vejret de kommende 10 dage. I den nye udgave er det ikke helt så simpelt.

Som det ser ud lige nu åbnes banen sidst i uge 12.

Vi vil i år topdresse 4. og 5. fairway ekstra og håber derigennem, at det forbedrer drænkvaliteten. Hjælper dette ikke, vil vi forslå, at der budgetteres med ekstra dræning på disse arealer. Herefter ser vi på områder på bag-9, hvor der også er drænmæssige udfordringer.

Jeg har noteret, at kvaliteten på vores vinterbane ikke lever op til medlemmernes forventning. Jeg vil derfor prøve at ændre hulforløbet og flytte vintergreens til andre, mere drænende arealer på banen. Det vil måske kræve ekstra udgifter til topdress, frø og arbejdskraft. Det arbejder jeg på at finde en løsning på.

Venlig hilsen

Jan Ebdrup