Banenyt november 2015

Oprettet d. 20. november 2015

1. og 9. green.

Efter en måned med ombygning af 1. og 9. fik vi sået og tilsluttet det nye vandingsanlæg. Vi havde lidt vejrmæssige drillerier, men fik til sidst rettet og planeret de 2 greens, så arkitekten kunne godkende de færdige resultater. Derefter havde vi et lunt men solfattigt efterår og de nye greens blev hurtigt grønne. Det er nemt at forestille sig resultatet, og vi glæder os til at begynde at klippe, topdresse og efterså green og omgivelserne, så de fremstår perfekte til ibrugtagning i juni måned 2016.

Oktober viste sig fra sin gode side og var særdeles nedbørfattig. Vi fik samlet set 12 mm regn og måtte flere gange vande de ny såede greens. I starten af november blev vejret mere normalt og banen blev våd og træt. I sidste uge måtte vi sætte en stopper for en lang sæson for jer, der gerne vil bruge golfbuggies. Onsdag var banen så våd, at jeg vurderede, at det var bedst for banen at lukke for brug af vogne, og det er således tid til at finde bærebaggen frem. Desuden valgte jeg at lukke helt for vogne, også for jer der har en særlig tilladelse. Det skal ikke vare hele vinteren men så længe, det er meget vådt, eller vi er ovre den første frost, og græsset er gået i dvale. Der er faldet 50 mm regn fra mandag til i dag torsdag, hvilke er mere ned banen kan klare. Jeg var på Tour de fungus i min ERFA gruppe for at se på hvorledes de andres baners tilstand er. Vi se på greenkvalitet og især svampeskader, samt diskutere vinterspil og regler.  Vi har bestemt gode greens og det er min vurdering at vi kommer godt ind i den kommende vinter og er velforberedt.

Den kommende weekend er der udsigt til vinter med slud, sne og kolde nætter. Jeg vil muligvis lukke banen helt for spil i de dage, hvor der er frost og meget våd bane. Jorden og greens vil ikke nå at tø op selv om der er lidt plusgrader om dagen. Det er som de foregående år en overgang, hvor det er lidt svært at finde den bedste løsning for banen, men vi gør vores bedste og vil informere jer på hjemmesiden.

Vi vil forberede vinterbanen i den kommende uge. Der vil være 15 huller med spil fra de udlagte teestedmåtter. Igennem hele vinterperioden vil der være vinterregler, som kræver oplæg på måtte eller tee på kortklippede arealer. Jeg vil anbefale, at I bruger måtte på hele banen, da de skåner græsset mest muligt og sikrer, at banen har den bedst mulige overvintring. Måtterne kan købes i shoppen eller på kontoret.

De bedste hilsner

Jan Ebdrup