Kæmpe triumf af Malene Krølbøll

Oprettet d. 12. august 2013

Malene vinder Annika Invitaional

I dagene fra den 6. til 9. august blev der for anden gang afholdt ANNIKA Invitational Europe – der blev spillet på Erikstorpsbanen i Landskrona. Der var 71 deltagere fra mange af de europæiske lande heraf 7 danske piger.

Turneringen startede med en Junior am – hvor 24 udvalgte juniorpiger spillede med sponsorer, borgmesteren fra Landskrona og ansatte i den svenske golfunion. Her deltog Malene og blev med hendes hold nr. 3. Her gik Malene en -2 – så det så ud til at banen passede godt til hende.

Onsdag morgen blev det alvor – og efter de første 18 huller var der tæt løb i toppen, hvor den blev ført af 2 spillere i -3 og Malene gik igen -2 og var på en delt 3. plads. Torsdagen blev spillet lidt vanskeligere på grund af regn – og feltet blev mere spredt – dog beholdt spanske Celia Barquin første pladsen med samlet -5 og Malene gik igen en runde i -2 og var samlet -4 og på 2. pladsen. Spændingen var derfor høj, da der fredag blev tee’et ud i førerbolden kl. 9.50. Malene startede lidt nervøst med en bogey og da Celina lavede birdie var føringen nu 3 slag. Malene lavede 3 bogeys og 4 birdie på de første 9 huller – men da Celina lavede birdie mere eller mindre på hvert andet hul var føringen efter hul 7 på 5 slag og 3. pladsen var nu kun 1 slag fra Malene. Da de runder er føringen reduceret til 4 slag. men så starter Malene en birdiemaskine og med birdie på 10,11,12 og 14 er Malene for første gang i føring med et slag. Malene formåede at bevare føringen ved at hole et 6 meter put for par på hul 16 og sluttede i flot stil med birdie på 17. og 18. og vandt dermed turneringen med 2 slag. Malene var meget nervøs op ad 18. hul til trods, at hun førte med 2 slag. Hul 18 var kun lige overstået og Annika Sorenstam stod klar med kram og lykønskning. Dagens score var -7 (65 slag) Maæenes hidtil laveste score og samlet blev hendes score -11.

Sejren gav Malene adgangsbillet til ANNIKA Invitational USA i januar, som spilles i Orlando, Florida – men derudover fik Malene også adgangsbillet til Ladies European Tour, som spilles i Helsingborg 5. til 8. september – hvor hun bl.a. kan prøve kræfter med Laura Davis, Iben Tinning og andre Europatour spillere. 

Endeligt skal vi sige tillykke med DM sølv i hul spil, efter at Malene havde vundet slagspils kvalifikationen - Godt gået...