Banenyt juli

Oprettet d. 8. juli 2018

Banenyt juli 2018.

 

Sommeren begyndte en gang i maj måned, og det er alle nok glade for. Greenkeeperne nyder også vejret og de flotte morgner med dyreliv og de tidlige golfere.

Vi vander greens og teesteder ca. hver anden dag. Derudover bruger vi mange arbejdstimer på at håndvande greens. Formålet med håndvanding er at bruge så lidt vand som muligt, da vi kan vande mere præcist med en vandslange, og lige der hvor vandet mangler. Vi måler vandprocent i vækstlaget dagligt og sikre at vandet fordeles så jævnt som muligt. Vi er også udfordret af tørken, da græsplanterne begynder at gå i dvale og skærmer sig imod udtørring. Nogle områder på greens vil ikke tage imod det vand, vi vander med om natten og derfor må vi sprøjte med afspændingsmiddel. Vi har forskellige midler som kan hjælpe med at få vækstlaget til at optage vand. Nogle af græsserne begynder også at blive grove i strukturen, samt at sætte frø og derved at sikre artens overlevelse. Alt sammen en udfordring som vi ikke prøver særlig tit.

Vi har vandet konstant siden midten af april måned. Vi har en vandingstilladelse som bestemmer hvor meget vand vi må bruge om året. Vi har pligt til at registrere vandforbruget og sikre at vi ikke bruger mere end tilladt. I banens levetid har der ikke været et forbrug, der nærmer sig det vi bruger i år. Det er altså et meget anderledes år, vejrmæssigt - og det giver nogle udfordringer.

Vi nærmer os den mængde vand, vi må bruge. Hvis der ikke kommer regn af betydning de næste 3 uger, skal vi pleje og vande banen anderledes. I første omgang fravælger vi vanding af teesteder og par 3 banen- Maglehøj. Derefter kan vi vælge at vande halvdelen af den enkelte green. Det valg vi tager, ikke at vande bestemte områder, betyder ikke at græsset tager skade, men at det går i dvale. Det kan sammenlignes med vinter og det kan være nødvendigt at vedtage spilleforbud på bestemte områder. Det er fremtid og vi tager beslutning om de enkelte tiltag uge for uge. Vi vil informerer om disse forhold for banens pleje, når vi vurderer at der er behov for ændringer.

Nyd vejret og de specielle spilleforhold.

Med venlig hilsner

Greenkeeperne/ Jan Ebdrup