Hedeland hitter med Åben Damedag...

Oprettet d. 20. august 2013

Åben Damedag i Hedeland Golfklub fik i år en bragende modtagelse. Ikke kun på grund af lidt torden frastart, men også fra alle de glade deltagere, der med smil og golfglæde troppede op i klubben tirsdag den 6. august.

Af Michel Bloch Andersen

”Velkommen til jer alle sammen. Det er rigtig dejligt med den kæmpe opbakning til matchen i dag.” Sådan lød det fra Tirsdagsdamernes formand i Hedeland Golfklub, Ulla Ludvig, da hun traditionen tro bød velkommen til Åben Damedag i Hedeland Golfklub den første tirsdag i august.

I år var noget helt særligt, da man allerede måtte lukke for tilmeldingen i juli. Deltagerlisten toppede nemlig med hele 116 golfere, og da max antal deltagere var sat til 104, kom 12 damer på venteliste til dagens festligheder.

”Vi ved, at arrangementet i år har været en stor succes, når så mange står på venteliste,” fortæller Ulla Ludvig. På grund af den enorme interesse valgte Hedeland Golfklub i år at lukke alle på ventelisten ind.

Deltagerne kom fra 19 forskellige klubber, og der var da også besøg udefra. Seks spillere kom nemlig hele vejen fra Ängelholm i Sverige.

Årsagen til succesen skal blandt andet findes i det stærke samarbejde i Hedeland Golfklub.

”Det har haft stor betydning for arrangementet, at klubben har bakket sådan op om det. Det gælder både proshoppen, restauranten, greenkeeper teamet, og uden hjælp fra herrerne med indtastning af scores, fotografering og opstilling af præmieborde, havde vi ikke kunnet løfte opgaven” siger Ulla Ludvig.

”Det betyder noget, at alle har en andel i det,” forklarer hun.

Åben Damedag er en præsentation af Hedeland Golfklub for damerne fra andre golfklubber. Her kan man en gang om året komme og spille banen sammen med andre golfglade damer – både sammen med kære golfveninder og med nye bekendtskaber.

Det er damernes dag

Hedeland Golfklub havde bestemt skrevet damedag på dagens program med tryk på dame. Der var blandt andet sat farverige blomster frem på teestederne, så damerne fra andre klubber fik en varm velkomst til Hedeland.

Det er Dameklubben i Hedeland Golfklub, der står for arrangementet, og det kræver da også en fast kvindes hånd at få 116 golfspillere fordelt ud på Hedelands 18 bakkede golfhuller.

”For 40 år siden havde man ikke drømt om, at 116 damer kunne være samlet for at spille golf,” fortæller Helle Odér fra Brøndby Golfklub, der glædeligt deltog i Åben Damedag i Hedeland Golfklub i år.

”Der er en fantastisk stemning. Ligeså snart man har parkeret sin bil og går mod klubhuset stiger humøret og glæden for at komme i gang med golfen,” siger hun.

Det er andet år i træk, at Helle Odér spiller med, og det er den turnering, hun melder sig til som det første, når golfsæsonen starter.

”Jeg kigger i kalenderen for at tjekke, hvornår der spilles Åben Damedag, og så sætter jeg et stort kryds. Når der så åbnes for tilmelding, må jeg bestemt være den første, der tilmelder sig. Jeg vil være sikker på at komme med til turneringen,” fortæller Helle Odér.

Præmiegilde

Man behøver ikke stå på sejrsskamlen for at få noget med hjem, når Hedeland Golfklub holder Åben Damedag. Allerede da de friske damer mødte op, modtog de vand og en startpose med blandt andet nye bolde, et håndklæde og tee fra Sydbank samt forfriskninger fra Bilka i form af frugt, juice og energibarer.

Man skal dog ikke glemme, at Åben Damedag også er en turnering. Man kan både vinde som et hold eller i den individuelle A- og B-række.

”I år så vi nogle meget høje scorer,” fortæller Ulla Ludvig, der blandt andet peger på, at det er resultatet af en flot opsat bane og et godt greenkeeper-arbejde.

De 12 præmier i hver række var sponsoreret af Durlev’s Gourmæt, Daily Sports, Advokaterne C.C. Jørgensen & M. Winsløv.

Sydbank Greve afd. stod for holdpræmier og præmierne for tættest flaget og længste drives.

Præmierne er dog kun en lille del af en festlig dag. Damerne kommer for at få noget god mad og for at møde gamle veninder, de har mødt til Åben Damedag flere år i træk, mener Ulla Ludvig.

”Fremover håber jeg fortsat på et godt samarbejde med både restauranten, klubben, hjælperne og alle vores gode sponsorer,” siger hun, og glæder sig til at byde alle glade golfdamer velkommen til Hedeland Golfklub igen til næste år.

Fakta om Åben Damedag i Hedeland Golfklub

• Matchform: Holdturnering Stableford i én række. Individuelle deltagere spiller desuden i to lige store rækker.
  • Normalt max 104 deltagere over 20 år med hcp. 0-36.
  • Pris: 400 kr. Medlemmer i Hedeland og gæster med frit-spils ordning: 250 kr.
  • Inkluderer morgenmad og frokost, startgave, turneringsfee og greenfee med træningsbolde.
  • Stort antal individuelle præmier samt holdpræmier, tættest på pinden og længste drives.